Najlepšia domáca pekáreň, nákupný poradca, test, bezpečnosť, tipy a recenzie

Ak milujete myšlienku čerstvo upečeného chleba, ale nikdy nemáte dostatok času na jeho výrobu, domáca pekárnička je riešením. Nájdite si tú najlepšiu pomocou prehľadného nákupného sprievodcu.

Existuje niekoľko kvalitných značiek od špecializovaných výrobcov, ktorí predávajú domáce pekárne. V takom prípade je náročné vybrať si tú najlepšiu na trhu. Trh je príliš konkurenčný a nikdy nedostanete dokonalý produkt, ktorý nemá žiadne negatíva.

Napriek tomu si musíte spomedzi nich vybrať to najlepšie podľa svojho rozpočtu. Nepríde vám to jednoduché, však? Preto prinášame najdôležitejšie informácie a najlepšie hodnotené recenzie na domáce pekárne, aby sme vám, čo možno najviac, uľahčili výber.

Obsah

➡ Čo je domáca pekáreň?

➡ Použitie a kľúčové vlastnosti domácej pekárne

➡ Kľúčové vlastnosti na zváženie pri nákupe

➡ Tipy na údržbu

➡ Používajte plastové riady

➡ Vyhýbajte sa umývačkám riadu

➡ Bezpečnosť a upozornenia

Ako milovníci čerstvého chrumkavého chleba by ste mali pochopiť veľa vecí o domácej pekárni.

Čo je domáca pekáreň?

Domáca pekáreň je spotrebič, ktorý spraví takmer všetko za vás. Bez problémov vymiesi cesto, nechá ho vykysnúť a potom ho upečie podľa automaticky prednastavených programov. Vy len pridáte potrebné ingrediencie. Tento stroj vyzerá ako malá štandardná rúra.

Na počítačovom paneli tejto malej „rúry“ môžete nastaviť prípravu chleba. Niektoré domáce pekárne majú časovač a niektoré taktiež vlastný program cyklov.

Okrem skvelého chleba dokáže vymiešať cesto aj na koláče, pizzu či na bábovku.

Použitie a kľúčové vlastnosti domácej pekárne

Používanie domácej pekárne je celkom jednoduché, pretože väčšina je automatická a riadená ovládacím panelom. Ak chcete pripraviť bochník chleba, tak iba vložte potrebné veci do panvice na chlieb.

Pamätajte, že najskôr musíte zvoliť tekuté prísady, potom pevné vrstvy.

Príprava chleba zvyčajne trvá niekoľko hodín. Na prípravu správneho a dobre upečeného chleba musíte vedieť správne regulovať teplotu.

Keď je bochník chleba pripravený, môžete panvicu vytiahnuť z pekárne a servírovať.

Čo sa týka kľúčových funkcií, je treba prediskutovať veľa vecí, začnime teda týmito podrobnosťami.

Kľúčové vlastnosti na zváženie pri nákupe domácej pekárničky

Pokiaľ ide o kúpu pekárne, kľúčové vlastnosti zohrávajú vždy dôležitú úlohu. Preberieme teda niektoré kľúčové vlastnosti domácich pekárni, ktoré vám vždy pomôžu pripraviť tie najlepšie recepty pre lahodné raňajky. Začnime teda ďalšími podrobnosťami.

Panvica na chlieb

Nelepivú panvicu na chlieb určite dostanete v každej kvalitnej a najlepšej domácej pekárni. Táto panvica sa skladá z miesiacich hákov, rotačného hriadeľa a rukoväti na vyberanie.

O túto panvicu na chlieb by ste sa mali dobre starať a udržiavať ju čistú. Na ochranu jej nepriľnavého povrchu používajte plastové náradie a umývajte ju iba opatrne rukou.

Chladná stena domácej pekárne

Väčšina najlepších domácich pekárni má chladnú stenu, ktorá zvyčajne chráni povrch pred prehriatím počas pečenia. Môže sa ale zohriať, najmä v prípade vonkajších častí z nehrdzavejúcej ocele, treba si na to teda dávať pozor.

Keď vyberáte panvicu po dokončení celého procesu pečenia, vždy používajte ochrannú rukavicu alebo utierku.

eTip (cenovo najprijateľnejšia): Domáca pekáreň Delimano Joy.

  • Výborný pomer cena / funkcie
  • Jednoduché pohodlné ovládanie a manipulácia
  • Funkcia odloženého štartu až na 13-hodín
  • Príjemný dizajn, v pohode zapadne do každej kuchyne
  • Možnosť voľby veľkosti bochníka (500 – 750g)
  • Návod na použitie je zrozumiteľný, avšak je ťažšie čitateľný pre staršie ročníky, mohol byť vytlačený s väčšími písmenami

Miesiaci hák

Miesiaci hák je vždy dôležitou súčasťou domácej pekárne, pretože v panvici na chlieb miesi prísady chleba. Väčšina hnetacích hákov po miesení klesne a na dne chleba zanechá dieru.

Miesiaci hák musíte udržiavať čistý a na tento účel používajte vždy teplú vodu s mydlom a jemne ho v rukách umyte. Niektoré domáce pekárne majú dva háky, ktoré zvyčajne vyrábajú chlieb obdĺžnikového tvaru.

eTip (domáca pekáreň s dvomi hákmi): Tefal PF 611838.

  • Extra veľká domáca pekáreň umožňuje upiecť až 1,5-kilový chlieb
  • Veľmi výkonná s príkonom 1600 W s kvalitnými komponentmi
  • Všestranné využitie, keďže ponúka až 19 prednastavených programov a množstvo príslušenstva, ako napríklad bagetové a ploché tácky
  • Odložený čas až na 15 hodín
  • Zvukové znamenie, ktoré upozorní na koniec programu
  • K dokonalosti jej chýba snáď už len program rýchle pečenie

Priehľad na pekárničke

Priehľad na vašej domácej pekárni sa vám zíde na sledovanie pečenia. Nebudete musieť cesto kontrolovať včasným otváraním veka. Ak by ste tak urobili, zníži sa vnútorná teplota, čo ovplyvní prípravu správne upečeného chleba.

eTip (pre náročnejších): Domáca pekáreň KULT X.

  • Domáca kompaktná pekáreň z kvalitnej brúsenej nehrdzavejúcej ocele vyrobená prémiovou nemeckou značkou WMF
  • Multifunkčné použitie na výrobu chleba, marmelády alebo sladkého cesta
  • Priehľadné veko umožní sledovať priebeh pečenia
  • Možnosť voľby 3 stupňov prepečenia – tmavosti kôrky a hmotnosti bochníka 450 alebo 750 gramov
  • Veľké množstvo príslušenstva vrátane praktickej knižky s receptami
  • Vyššia cena

Upozornenie na hotový chlieb

Funkciu upozornenia získate pri mnohých špičkových domácich pekárňach. Toto výstražné tlačidlo zvyčajne pípa, keď je chlieb dostatočne pripravený.

Táto funkcia je nevyhnutná pre každú domácu pekáreň a zíde sa vám, najmä ak ste doma zaneprázdnení inými prácami a už ste nastavili domácu pekáreň na bochník chleba.

Príslušenstvo k domácej pekárni

Pri výrobe chleba ide o dokonalosť. Nemôžete tam iba tak pridávať ingrediencie, pretože to môže mať výrazný vplyv na vzhľad a chuť chleba.

Väčšina domácich pekárni je vybavená odmerkami, ktoré vám pomôžu dokonale pripraviť recept.

eTip (zlatá stredná cesta): Automatická pekáreň Klarstein Brotilda Family.

  • Telo z ušľachtilej ocele a osvetlený LCD displej
  • Veľké množstvo prednastavených programov umožňuje automatickú prípravu chrumkavého čerstvého chleba, pizze, lekváru či cesta na cestoviny
  • Forma na pečenie a hnetacie háky majú nepriľnavý povlak, čo zaručuje jednoduchú údržbu a čistenie

Tipy na údržbu domácej pekárničky

Každý stroj potrebuje pri dlhodobom používaní údržbu. Ak si vyberáte domáce pekárne s najvyšším hodnotením, ktoré sú zvyčajne nákladnejšie, tak budú potrebovať náležitú údržbu. Takže si prediskutujeme niektoré dôležité body údržby.

Používajte plastové riady

Z hľadiska údržby by ste mali na naberanie chleba vždy používať plastové riady. Prečo? Kvôli tomu, že kovové riady môžu poškodiť nepriľnavý povrch panvice.

Vyhýbajte sa umývačkám riadu

Umývačky riadu sú úhlavným nepriateľom nepriľnavých povrchov. Nikdy neumývajte panvicu na chlieb v umývačke riadu. Umývajte ju v rukách s mäkkou mydlovou utierkou a teplou vodou.

Niekedy na panvici môžete nájsť prilepené kúsky, v takom prípade panvicu namočte v teplej mydlovej vode a potom ju párkrát jemne pretrite.

Bezpečnosť a upozornenia pri používaní domácej pekárničky

Mnoho ľudí považuje bezpečnostné opatrenia za nudnú kapitolu, ale v skutočnosti má pre používateľa veľkú hodnotu. Dáme vám niekoľko najlepších bezpečnostných tipov, ktoré musíte dodržiavať pri používaní domácej pekárne.

➡ Vaše deti nepúšťajte ku domácej pekárni, riziko zvyšujete, ak používate domácu pekáreň na mieste, kde sa často pohybujú.

➡ Vždy sa starajte o kábel domácej pekárne a udržujte ho mimo akýchkoľvek horúcich povrchov.

➡ Nikdy sa nedotýkajte horúceho povrchu domácej pekárne holou rukou.

➡ Po dokončení procesu pečenia chleba vždy z bezpečnostných dôvodov vytiahnite zástrčku zo zásuvky

➡ Pred vyčistením nechajte panvicu na chlieb vždy poriadne vychladnúť

➡ Počas práce s domácou pekárňou nemajte mokré ruky

➡ Nikdy nenechávajte domácu pekáreň v blízkosti elektrického horáka, horúceho sporáku a vyhriatej rúry

➡ Domáce pekárne nikdy nerozoberajte ani neopravujte, ak máte mechanické alebo elektrické problémy.

Tipy na pečenie chleba v domácej pekárničke

➡ Chlieb je najlepšie zjesť do dvoch alebo troch dní od pečenia. Samozrejme najchutnejší je tesne po dopečení.

➡ Najlepšie je začať s receptami od výrobcu (dodávané so strojom), kým sa do toho nedostanete.

➡ Prísady pridávajte vždy v poradí uvedenom v danom recepte.

➡ Väčšina domácich pekárni dokáže pripraviť koláče, rožky a dokonca aj džem a cestoviny!

➡ Pokiaľ nepoužívate špeciálne alebo bezlepkové múky, pre dosiahnutie najlepších výsledkov so štandardnými bochníkmi použite silnú hladkú múku.

➡ Výživovú hodnotu domáceho chleba môžete zvýšiť použitím celozrnnej múky, rôznych semien (slnečnicové, sezamové, tekvicové) alebo orieškov.

Ak máte dobrú domácu pekáreň, môžete si na raňajky pripraviť tie najlepšie recepty pre domácu pekáreň. Pokiaľ ide o výber najlepších domácich pekárni, naše recenzie výrobkov vám určite pomôžu vybrať si tú najlepšiu na trhu v rámci vášho rozpočtu.

Bonusové recepty

Recept na knedľu z domácej pekárne:

Recept na briošku (birošku) z domácej pekárničky:

One thought on “Najlepšia domáca pekáreň, nákupný poradca, test, bezpečnosť, tipy a recenzie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *