Ako vybrať tlakový hrniec 2021, Delimano, Tefal, Tescoma alebo iný?

Či už sa chcete stravovať zdravšie alebo len chcete mať viacúčelový spotrebič, na ktorý sa môžete spoľahnúť, tlakový hrniec je nevyhnutným kuchynským nástrojom, ktorý vám to všetko umožní. Existuje dôvod, prečo sú dnes tlakové hrnce jedným z najobľúbenejších kuchynských spotrebičov na trhu. Sú vynikajúce pre domácich kuchárov, ktorí chcú pripraviť všetko od vývaru z kostí po koláč bez toho, aby trávili hodiny nad sporákom.

vrchnák tlakového hrnca
Ako vybrať tlakový hrniec

Tlakové hrnce sú vynikajúcim nástrojom na dosiahnutie konzistentných, chutných a ľahko zvládnuteľných jedál za zlomok času bežného varenia. Pomôžeme vám zodpovedať najčastejšie otázky o tlakovom hrnci, aby sme vám pomohli pri rozhodovaní pri výbere toho najlepšieho.

Niekto si nevie predstaviť varenie a pečenie bez kuchynského robota, iný bez teplovzdušnej fritézy. Dnes sa pozrieme na najväčšie výhody tlakového hrnca a možno aj on sa stane nevyhnutnou súčasťou vašej kuchyne.

1.Prečo by som si mal kúpiť tlakový hrniec?

2.Aký je rozdiel medzi elektrickým a sporákovým tlakovým hrncom?

3.Podľa čoho sa mám rozhodnút pri výbere medzi elektrickým tlakovým hrncom a sporákovým tlakovým hrncom?

4.Koľko by som mal minúť na nákup tlakového hrnca?

5.Aký veľký tlakový hrniec si mám kúpiť?

6.Čo ešte by som mal brať do úvahy pri kúpe tlakového hrnca?

7.Čo môžem variť v tlakovom hrnci?

ako vybrať tlakový hrniec
Tefal Tlakový hrniec Secure5 Neo 6 L

1.Ako vybrať tlakový hrniec?

Nikdy nebol lepší čas na to, aby ste si vylepšili svoju kuchyňu novým tlakovým hrncom. Zatiaľ čo tlakové hrnce ešte v dávnych dobách boli spojené so spomienkami na mohutné výbuchy (stačí požiadať rodinných príslušníkov o akýkoľvek tlakový hrniec, vyrobený po druhej svetovej vojne a uvidíte zázrak), dnešná generácia tlakových hrncov je inovovaná natoľko, aby zaistili bezpečné používanie a pokročilejšie možnosti pre vaše pohodlie pri varení.

Dnešná doba víta návrat tlakových hrncov. Nielen, že tlakové hrnce umožňujú variť rýchle a chutné večere v priebehu niekoľkých minút; tieto hrnce sú aj dokonalým tipom na darček, vhodný pre každú príležitosť a prinášajú veľa praktických výhod:

Tlakový hrniec šetrí čas a peniaze

Najlepšie na tlakovom hrnci je to, že výrazne skracuje čas varenia a je v skutočnosti aktuálne najrýchlejšou metódou prípravy zdravých a chutných jedál.

Ako dlho by ste mali tepelne upravovať 2 kg kurča? V tlakovom hrnci 15 minút. A čo tak krémové rizoto? Počítajte s asi 10-mi minútami.

Ako presne funguje tlakový hrniec?

Tlakový hrniec v zásade vytvára tlak z pary v hrnci, a tým pripravuje jedlo pri vyššej teplote varu. To umožňuje, aby sa jedlo uvarilo o 70% rýchlejšie ako pri iných spôsoboch úpravy a preto sa spotrebuje menej energie. Testy dokázali, že ušetrená energia je pri elektrickom alebo plynovom sporáku asi 40% a v konvenčnej rúre až 75%.

Vrchnák tlakového hrnca

Vrchnák tlakového hrnca obsahuje zvyčajne niekoľkonásobnú poistku a kvalitné tesnenie. To je zárukou toho, že pokrievka tlakového hrnca bude pevne držať a odolá návalom tlaku vo vnútri hrnca.

Menej spotrebovanej energie, nižší účet, viac ušetrených peňazí. Nielen to, tlakový hrniec je tiež známy tým, že na chutné pokrmy dokáže premeniť aj lacné kúsky mäsa. Namiesto nákupu konzervovaných výrobkov v ňom skúste uvariť fazuľu a uvidíte ten rozdiel. Každé ušetrené euro sa predsa počíta.

V tlakovom hrnci varíte zdravšie

Varenie pod tlakom vyžaduje v porovnaní s inými konvenčnými typmi varenia menej vody, čo znamená, že sa v jedle zachováva viac vitamínov a minerálov. Nedostatočná expozícia vzduchu navyše zabraňuje oxidácii výživných látok v potravinách.
Inými slovami,  tlakový hrniec je skvelým doplnkom vašej domácnosti, ak ste si dali za úlohu začať variť zdravo.

Jedlá z tlakových hrncov sú chutnejšie

Tajomstvo chutných jedál, pripravovaným v tlakovom hrnci, spočíva v uzavretom prostredí. Tým sa zabráni strate chuti a vlhkosti pri odparovaní vody.
Jedlo si teda zachováva svoju prirodzenú chuť a preto si aj obyčajný zemiak zachová svoju prírodnú zemiakovú a zemitú chuť. Pretože sa v potravinách udržuje vlhkosť, nevysušujú sa a uvarené mäso je takisto šťavnaté a jemné.

Teplo zabíja škodlivé mikroorganizmy

Obávate sa o nezávadnosť jedla? Teplo v tlakovom hrnci zabíja väčšinu škodlivých mikroorganizmov, ako sú baktérie a vírusy.

Chladnejšia a čistejšia kuchyňa

Na rozdiel od varenia na sporáku alebo v rúre, pri použití tlakového hrnca, teplo zostáva priamo v hrnci, takže kuchyňa bude chladnejšia. Zakryté veko navyše zabraňuje neporiadku v kuchyni, ušetrí vám starosti s upratovaním a minimálne neuvoľní pachy z varenia.

Viac priestoru v kuchyni

Nakoniec by ste si mohli možno myslieť – načo je mi ďalšia haraburda do komory? Našťastie je tlakový hrniec všestranným pomocníkom. Môže sa používať ako hrniec a panvica; môžete ho použiť na prípravu kompletného trojchodového menu – od predjedla až po dezert. Počas celej doby používania získate z tlakového hrnca skvelého pomocníka a skutočne skvelú investíciu do vašej kuchyne.

eTip: Hľadáte tlakový hrniec, pri ktorom môžete pridávať ďalšie suroviny počas varenia bez nutnosti vypúšťania pary a ktorý je dokonca možné použiť aj na zapekanie v rúre? Potom zvoľte polotlakový 7,5 litrový hrniec a priemerom 28 cm Diamond Active Lite Woll.

tlakový hrniec Diamond Active
  • Multifunkčné využitie aj na dusenie, smaženie, zaváranie, rozmrazovanie alebo zapekanie v rúre
  • Vysokokvalitné spracovanie z jedného kusa kvôli vyššej odolnosti
  • Ručne odlievaná forma! a až 25-ročná záruka na korpus riadu
  • Špeciálne navrhnutý ventil umožňuje nadvihnutie pokrievky počas varenia bez nutnosti vypúšťania pary
  • Možnosť použiť na všetkých zdrojoch tepla, ideálne na indukcii
  • Výhodou je objemný 7,5 litrový hrniec, v ktorom viete variť hostinu pre veľký počet ľudí
  • Vhodný aj do umývačky riadu

2.Aký je rozdiel medzi elektrickým a klasickým tlakovým hrncom? 

Teraz, keď ste sa rozhodli investovať do tlakového hrnca, máte dve možnosti: elektrický tlakový hrniec alebo varný tlakový hrniec (použitie na sporáku). Oba pripravujú jedlo v krátkom čase pomocou stlačeného tepla, existujú medzi nimi však značné rozdiely.

Zhrňme si možnosti bez toho, aby sme šli príliš do detailov, elektrický tlakový hrniec poskytuje vďaka svojim automatizovaným funkciám pohodlie a ľahkú obsluhu, zatiaľ čo tlakový hrniec pre použitie na sporáku poskytuje presné ovládanie varenia s manuálnou reguláciou tepla. Okrem toho sú varné tlakové hrnce v porovnaní s elektrickými tlakovými hrncami dlhodobejšou investíciou.

Náhradné diely a opravy tlakových hrncov sú ľahko dostupné, takmer na každom kroku. V prípade, že po uplynutí záručnej doby zlyhá elektrický tlakový hrniec alebo sa pokazí, môže byť ťažké alebo dokonca nerentabilné zohnať náhradné diely alebo nechať si hrniec opraviť.

eTip: Recepty v tlakovom hrnci – Kuchárka, veľká farebná obrazová.

Elektrický tlakový hrniec

Jedným z hlavných rozdielov medzi elektrickým a klasickým tlakovým hrncom je vstavaný vykurovací mechanizmus. Zatiaľ čo klasický tlakový hrniec vyžaduje samostatný zdroj tepla, elektrický tlakový hrniec môže fungovať samostatne, pretože má vo vnútri svoju vlastnú integrovanú vykurovaciu súčasť.

Skvelou funkciou elektrického tlakového hrnca je jeho pohodlná technológia digitálneho časovania. To znamená, že s prednastaveným digitálnym časovačom môžete pripravovať chutné pokrmy automaticky od začiatku do konca bez toho, aby ste museli celý proces vôbec sledovať.

Elektrický tlakový hrniec tiež automaticky reguluje teplo a tlak, takže nemusíte ručne nastavovať teplotu na varnej doske.

Klasický tlakový hrniec pre použitie na sporáku

Jedným z dôvodov pre kúpu klasického tlakového hrnca je jeho manuálna regulácia tepla. Táto funkcia je obzvlášť dôležitá pri pečení, kedy môžete jedlo jednoducho narýchlo opiecť a potom piecť a variť do mäkka pod tlakom.

Podobná príprava pomocou elektrického tlakového hrnca je pomerne zložitejšia, pretože musíte ohriať zariadenie na správnu teplotu „zhnednutia“ potraviny, potom funkciu zrušiť a znovu reštartovať na dokončenie prípravy pokrmu.
Medzi ďalšie výhody vysokotlakového klasického hrnca v porovnaní s elektrickým patrí rýchlejší čas natlakovania. Klasický tlakový hrniec tiež umožňuje rýchle uvoľnenie studenou vodou, čím sa tlakové varenie okamžite zastaví – čo je dôležité najmä pri naparovaní rýb a zeleniny.

eTip: Ukážka kvalitných tlakových hrncov Barazzoni priamo pri príprave chutnej roštenky.

Okrem toho fungujú tlakové hrnce v rozmedzí 55 – 103 kPa, pričom 103 kPa predstavuje hodnotu požadovanú pre väčšinu kuchárskych kníh a receptov uvádzaných na trhu, zatiaľ čo elektrické tlakové hrnce dosahujú tlak v rozmedzí 69 – 76 kPa. Vyšší tlak v klasickom tlakovom hrnci znamená, že jedlo sa pripravuje rýchlejšie.

Ak máte problém so skladovacím priestorom, lepšou voľbou je klasický tlakový hrniec, pretože elektrický tlakový hrniec je objemnejší a zaberá viac miesta. Klasický tlakový hrniec je možné použiť aj ako hrniec a panvicu. Vďaka odolnému materiálu z nehrdzavejúcej ocele a ľahkej výmene náhradných dielov má tiež vyššiu životnosť.

eTip: Chcete tlakový hrniec, ale máte radi aj pomaly dusené jedlo? Potom je pre vás ideálnou voľbou 7,5-litrový tlakový hrniec Tefal Clipso Minut Perfect.

Tefal Clipso Minut Perfect
  • Vyrobený z nerezovej ocele, nanajvýš nepriľnavý povrch je obohatený o titán
  • Maximálna bezpečnosť vďaka 5-stupňovému bezpečnostnému systému
najlepší tlakový hrniec
  • Jednoduché otváranie pohodlne aj jednou rukou
  • Vhodný na všetky typy sporákov, či už sú to plynové, elektrické, sklokeramické alebo aj indukčné

3.Rozhodovanie medzi elektrickým a klasickým tlakovým hrncom

Zjednodušene povedané, váš výber závisí od vašich potrieb. Je určite pohodlnejšie používať elektrický tlakový hrniec, pretože stačí stlačiť niekoľko tlačidiel a potom môžete jednoducho odísť. Automaticky sa vypne a udržuje pokrm v teple až do servírovania. Funkčné nastavenie „Nastav a odíď “ pridáva elektrickej verzii tlakového hrnca extra príťažlivosť.

Klasický tlakový hrniec medzitým umožňuje dosiahnuť optimálne výsledky aj manuálne. Ponúka tiež širokú škálu veľkostí, ktoré vyhovujú vašej rodine (modely na 4 – 22 litrov ) a rôzne spôsoby varenia.

Ak sa rozhodnete pre ktorúkoľvek verziu tlakového hrnca, neurobíte zlé rozhodnutie, ale nezabudnite – čo považujete za najdôležitejšiu vlastnosť tohto hrnca práve vy.

eTip: Je vaše rozhodovanie viac naklonené pre voľbu elektrického tlakového hrnca? Potom by nemal zostať bez povšimnutia tento 5,5 litrový Delimano elektrický tlakový hrniec Pro.

tlakový hrniec Delimano
  • Rýchle varenie a niekoľko bezpečnostných prvkov
  • Šetrí vám čas – integrovaný inteligentný systém totiž sleduje čas varenia a tlak v hrnci, takže nie je nutné ho fyzicky kontrolovať
  • Multifunkčné využitie – až 15 prednastavených programov pre prípravu mäsa, ryže, strukovín, vločiek, polievok či dusených jedál
programy tlakových hrncov
  • Odizolované rukoväte pre bezpečné a jednoduché servírovanie
  • Funkcia odloženia štartu (až 24 hodín vopred)
  • Vďaka funkcii udržiavania teploty (až na 2 hodiny) si jedlo môžete pripraviť vopred a odložiť servírovanie, keď prídu hostia alebo keď bude ten správny čas

4. Aká je cena tlakového hrnca?

Tlakový hrniec by sa mal považovať za investíciu a nie iba za ďalší hrniec, ktorý chcete vlastniť do zbierky.  Zopár dôvodov sme uviedli vyššie. Existuje veľa rôznych spoločností vyrábajúcich tlakové hrnce v širokom cenovom  rozpätí, takže si tu každý môže nájsť to svoje pravé orechové.

Ďalej uvádzame zoznam výhod a nevýhod každého typu tlakového hrnca podľa ceny, ktorý vám môže pomôcť pri rozhodovaní o kúpe.

Tlakové hrnce v kategórii “za rozumnú cenu“

Výhody

  • vyrobené z hliníka, vďaka čomu sú ľahšie
    dobrá vodivosť tepla, čo znamená rovnomerné varenie
  • ekonomická voľba
  • vhodné pre začiatočníkov aj pre tých, ktorí často nepoužívajú tlakové hrnce
  • vhodné na kempovanie alebo pobyt v prírode, ak chcete cestovať naľahko

Nevýhody

  • diely (gumové / silikónové tesnenia, kovové tesnenia) sa ťažko čistia
    môžu mať drsný povrch, môžu sa časom sfarbiť
  • náchylné na poškodenie (odery, korózia, preliačiny, jamky, škrabance)
  • môžu chýbať praktické funkcie, ako napríklad rýchlo uvoľňovací ventil
  • môže reagovať na niektoré potraviny s vysokou kyslosťou, môže po použití aromatických potravín zadržiavať pachy a arómy, niekedy vysoká hlučnosť, nevhodné do umývačky riadu alebo pre použitie na indukčnej doske

Stredná cenová hladina tlakových hrncov

Výhody

  • výhodnejšia voľba používateľov tlakových hrncov
  • vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, vďaka čomu sú odolnejšie, majú dlhšiu životnosť ako hliníkové náprotivky
  • nie je jednoduché ich poškodiť (odery, korózia, preliačiny, jamky, škrabance)
  • po použití nezadržiavajú pachy a arómy
  • jednotlivé časti (gumové / silikónové tesnenia, klasické tesnenia) sa ľahšie čistia
  • obvykle sa dodávajú iba s dvoma nastaveniami: vysoký a nízky tlak plus funkcia uvoľňovania pary

Nevýhody

  • nemajú toľko funkcií ako prémiové tlakové hrnce
  • nemusia vydržať tak dlho, ako by ste si predstavovali, najmä pri častom používaní, ktoré si bude vyžadovať vyššie náklady na údržbu

Určite zoberte do úvahy: 
 Existujú dva typy regulátorov tlaku: „jiggle-top“ (uvoľňovací, klasický) a pružinový ventil. „Jiggle tops“ sú tradičnejšie, ale dajú sa ľahko stratiť / umiestniť nesprávne a pružinové ventily poskytujú väčšiu presnosť pri varení.

Prémiové tlakové hrnce

Výhody

  • vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, vďaka čomu sú odolnejšie, čo znamená dlhšiu životnosť častí
  • ťažšie, aby sa ľahko neprevrátili a nepoškodili (odery, korózia, preliačiny, jamky, škrabance)
  • po použití nezadržiavajú pachy a arómy
  • diely (gumové / silikónové tesnenia, klasické tesnenia) sa ľahšie čistia, majú hladší a lesklejší povrch 
  • prichádzajú s rozšírenými možnosťami nastavenia tlaku, takže pri varení je vyššia presnosť a kontrola, používajú menej vody, pretože nemajú vetracie otvory, ktoré by umožňovali únik pary
  • rôzne príslušenstvo pre pohodlnejšie varenie
  • najjednoduchšie mechanizmy, čo znamená nižšie náklady na údržbu
  • jednoduchšie používanie

 Nevýhody

  • vyššia cena

5. Veľkosť tlakového hrnca

Veľkosť tlakového hrnca, ktorý budete potrebovať, závisí od toho, pre koho a ako často budete variť. Vždy majte na pamäti: „Aj keď najväčší tlakový hrniec dokáže pripraviť najmenšie množstvo jedla, veľké množstvo sa nedá pripraviť v malom hrnci.“

Všetky veľkosti tlakových hrncov označujú ich plnú kapacitu naplnenia, ale v skutočnosti sa na varenie dá použiť už polovica až dve tretiny kapacity. Hrniec nikdy nenaplňte viac ako do dvoch tretín, pretože tlakové varenie zahŕňa aj spenenie a bublanie, ktoré môže upchať parné ventily, najmä keď je hrniec príliš plný.

Do 5 litrov5-7 litrov7.5 – 10 litrovViac ako 10 litrov
Vhodný pre jednotlivcov alebo páry, pretože uvaríte komplet jedlá pre dvoch. Bude tiež slúžiť na prípravu jedného kompletného chodu malej rodine.Normálna veľkosť tlakového hrnca pre priemernú rodinu s 3 až 5 členmi. Zmestí sa doňho jedno celé jedlo, ale stále nie je príliš objemný na skladovanie.Ideálna veľkosť tlakového hrnca pre veľké rodiny s viac ako 6 členmi, alebo ak často varíte pre veľké skupiny ľudí alebo chcete zmraziť jedlo po každej príprave.Tieto väčšie hrnce sa zvyčajne používajú na tlakové varenie veľkého množstva potravín, ktoré chcete skladovať v dózach alebo v kelímkoch, na účely hromadného stravovania alebo pre akýkoľvek iný komerčný podnik či účel, ktorý vyžaduje, aby ste súčasne pripravili jedlo pre viac ako 15 ľudí.
Tlakové hrnce podľa veľkosti

eTip: Neviete sa rozhodnúť medzi menším a väčším tlakovým hrncom? Máme pre vás riešenie a tým je výhodná kúpa oboch veľkostí s jednou univerzálnou pokrievkouTescoma BIO EXCLUSIVE DUO 4 a 6 l.

tlakový hrniec Tescoma BIO exclusive duo
  • Vďaka dvom nádobám si môžete ľahko zvoliť tú správnu veľkosť pre prípravu menších či väčších pokrmov
  • Vyrobené z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele
  • Bezpečnosť zaručujú 4 poistkymasívne rukoväte
  • 3-vrstvové sendvičové dno je vhodné pre všetky typy sporákov

6.Čo by som mal ešte vedieť pri kúpe tlakového hrnca?

Prinášame niekoľko všeobecných tipov, čo by ste mali hľadať alebo zvážiť pri nákupe tlakového hrnca:
Väčšina receptov pre tlakové hrnce vyžaduje varenie pri tlaku 103 kPa, preto skontrolujte, či je váš tlakový hrniec schopný dosiahnuť túto úroveň. V opačnom prípade pridajte o 10% viac času na varenie pre tlakový hrniec s 82 – 90 kPa a o 20% viac času pre tlakový hrniec s tlakom 55 – 62 kPa.

Tlakový hrniec budete používať po mnoho rokov, takže si určite skontrolujte spoločnosti zaoberajúce sa tlakovými hrncami a záruky, ktoré na tieto hrnce ponúkajú. Na náhradné diely pre váš hrniec sa obvykle nevzťahuje záruka, preto sa obráťte na spoločnosť, ktorá má náhradné diely a príslušenstvo vždy na sklade.

Pre nerezové tlakové hrnce platí, že najkvalitnejšie sú tie, ktoré majú označenie „nehrdzavejúca oceľ 18/10“. To znamená, že nehrdzavejúca oceľ je zložená z 18% chrómu a 10% niklu, vďaka čomu je odolnejšia voči škvrnám, hrdzi a korózii, lesklejšia a ľahšie sa čistí.

Mnoho receptov vyžaduje použitie príslušenstva, ako je napríklad parný kôš alebo stojan na varenie, takže za svoje peniaze získate najlepšiu hodnotu, ak si kúpite tlakový hrniec, ktorý už obsahuje jeden alebo aj všetky tieto doplnky.

Ak kupujete veľký tlakový hrniec, vyhľadajte klasiku s dvoma bočnými rukoväťami. Hrnce, v ktorých je jedlo, sú ťažké, takže je ľahšie zdvihnúť a manipulovať hrncom s dvoma rukoväťami. Ak sú k dispozícii sklopné rukoväte, budete potrebovať menej úložného priestoru.

Nelepivé tlakové hrnce sa zo skúseností veľmi neodporúčajú. Nepriľnavé povrchy nevydržia dlho a čoskoro budú vykazovať známky opotrebenia. V súčasnosti majú nepriľnavé povrchy iba elektrické tlakové hrnce, ktoré je možné v prípade potreby vymeniť.

7.Čo všetko môžem variť v tlakovom hrnci?

Jednou z veľkých výhod tlakového hrnca je, že v ňom môžete variť neskutočne veľa rôznych chutných pokrmov! Nezabudnite sa držať odporúčaného množstva uvedeného v receptoch.

  • Dusené mäso a kari sú najobľúbenejšie recepty pre tlakové hrnce, pretože sa pripravujú pomerne ľahko aj začiatočníkom.
  • Tvrdé kusy mäsa naozaj zmäknú, keď ich podusíte alebo uvaríte ako guláš v tlakovom hrnci.
  • Zelenina a strukoviny, ktoré sa zvyčajne varia dlhšie, ako napríklad suchá fazuľa, zemiaky a mrkva, sa v tlakovom hrnci uvaria mihnutím oka.
  • Samozrejme chutný a zdravý vývar, pozrite si video recept na silný hovädzí vývar
  • Tlakový hrniec môžete odkrytý použiť na “zatiahnutie” mäsa a zeleniny na začiatku prípravy potravín, ešte pred pridaním tekutín.
  • Ryža a rizoto sa zakaždým uvaria dokonale.
  • Z pošírovaného alebo duseného ovocia pripravíte chutné a zdravé dezerty (sú ideálne pre detskú výživu).
  • Pudingy a tvarohové koláče so sezónnym ovocím potešia vašu rodinu po celý rok.

Môžu sa vám zísť aj recepty na prípravu jedál v tlakovom hrnci.

Tipy pri používaní tlakového hrnca

Varenie v tlakovom hrnci je jednoduché, ak viete ako na to. Postupujte podľa týchto tipov a potom vyskúšajte spomenuté recepty.

Tip 1) Pri varení v jednej nádobe môžete mäso opiecť v tlakovom hrnci, ale musíte to robiť v malých dávkach, aby ste sa vyhli duseniu mäsa. Pre ušetrenie viac času, môžete najskôr opiecť viac mäsa naraz na veľkej panvici a potom ho premiestniť do tlakového hrnca.

Tip 2) Je dôležité pridať do tlakového hrnca toľko tekutiny, aby sa vytvorila para – to znamená, že jedlo sa môže správne pripraviť. Musí však existovať aj dostatočný priestor na to, aby sa vytvoril tlak a aby sa jedlo rozšírilo. Podľa pokynov pre váš tlakový hrniec nájdete minimálnu a maximálnu hladinu.

Tip 3) Aby ste mohli tlakový hrniec správne používať, musíte vedieť, ako utesniť a odlepiť pokrievku a ako správne vypúšťať paru. Pred prvým použitím si prečítajte pokyny, ktoré ste dostali s tlakovým hrncom, pretože rôzne typy tlakových hrncov majú rôzne vlastnosti.

2 thoughts on “Ako vybrať tlakový hrniec 2021, Delimano, Tefal, Tescoma alebo iný?

  1. Ďakujem za užitočný a praktický prehľad, pomohli ste mi rozhodnúť sa, mojou voľbou je kombinácia veľkého a menšieho tlakového hrnca Fessler

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *